maandag 24 mei 2010

Is het geen dotje...


Er zijn in 1 dag weer 2 projecten af, ik heb even goed m'n best gedaan, gister lekker buiten in de zon en die had ik vandaag ook wat meer verwacht maar helaas, het dreigt nu zo erg dat ik project nummer 3, een buikkastje, maar weer naar binnen verplaatst heb.

Hij is wel helemaal geschuurd en waar nodig bijgewerkt maar ben niet meer aan het verven toegekomen, jammer want ik had er weer zin in vandaag.

Dat wat wel afgekomen is is een schattig barok/queen ann kastje, je moet ervan houden maar

ik vind deze meubeltjes zo gracieus met hun mooie pootjes en sierlijk bovenblad, net als de midisetjes, waarvan ik er inmiddels ook weer 1 af heb, project nummer 2.


Morgen ben ik ook nog vrij, dan kan er morgenvroeg nog wat gedaan worden en manlief wilde morgenmiddag een paar kringloopwinkels langs.

Ik vind het leuk dat hij net zo enthousiast is als ik en samen de winkels langs is ook veel gezelliger, hij had afgelopen weekend nog een geweldig idee maar daar vertel ik later meer over...

Wordt vervolgt....

woensdag 19 mei 2010

Toch maar doen...


Zo'n 15 jaar geleden zijn wij van dat gele grenen langzamerhand overgestapt op de oude antieke grenen kasten.

Toen vond ik dat tijdloos en warm maar nu vind ik de kast die ik in de keuken heb staan steeds meer een grote donkere vlek die het licht daar weg neemt, in gedachten zie ik em al in het wit en de keuken frist er naar mijn idee geweldig van op.

M'n liefhebbende echtgenoot heeft dat 'wit verven idee' steeds uit m'n hoofd weten te praten en toen ik gister uit het niets opeens tegen hem zei dat ik dat toch wel heel mooi vond gaf hij het zelf ook toe en zei 'het verbaast me dat je dat nog niet hebt gedaan'....nou ja zeg, zit ik op een goed moment te wachten om het weer aan te kaarten, geeft ie het zonder slag of stoot toe...als ik dat had geweten...

dinsdag 18 mei 2010

Luikjes...


Ik ben nadat ik klaar was met m'n postronde even doorgereden naar de kringloop en daar kom ik dus echt nooit met lege handen vandaan.

M'n oog viel op een pakketje luikjes/deurtjes en had daar al direct weer een bestemming voor.

Toen ik thuis kwam heb ik de scharnieren eraf gehaald, ze schoongemaakt, even fröbelen en voila, weer geheel iets nieuws op de schouw, heerlijk om m'n vondsten altijd weer een 2e leven te geven, ik kan daar zo van genieten...nu alleen even kijken waar ik die grote oude spiegel die er eerst op stond nu weer laat....

maandag 17 mei 2010

Wit...


Ik ben nogal veranderlijk wat betreft m'n interieur, vind het leuk om de boel es anders neer te zetten, nieuwe kussens, gordijnen enz. maar aangezien dat een nogal dure aangelegenheid is maak ik alles liever zelf.

Ik was op zoek naar gordijnen voor in de keuken, ik heb ze nooit dicht maar vind zonder zo kaal, het klinkt zo hol en met doet het veel warmer en gezelliger aan.

Ik had bij de Action al een keer een mooi wit tafellaken gekocht met een ingeweven franse lelie, ook èèn van mijn favorieten.

Toen bedacht ik dat dit wel eens hele mooie gordijnen zouden kunnen worden, de zomen zaten er immers al in, het had de goeie lengte, het enige wat ik nog moest doen was gordijnband er tegenaan zetten, haken erin en ophangen maar...

Zo gedacht, zo gedaan en het resultaat mag er zijn.

Ik heb ze vorig jaar ook voor in de kamer gemaakt, heerlijk fris en licht en het heeft me al met al maar een schijntje gekost....

Een beetje creativiteit kan veel leuks voor weinig opleveren....

zaterdag 15 mei 2010

Ook dit stel..


Ook dit leuke stelletje heeft vanmiddag 'De brocante houtschuur' verlaten, het gaat nu erg snel met de spullen dus ik moet weer stevig aan de slag.

Er staat nog het èèn en ander dus ik kan nog wel even vooruit, ik hoop steeds op wat mooier weer zodat ik buiten aan de gang kan, daar kan de schuurstof beter weg en heb ik er met m'n astma minder last van.

Ik heb nu een dekenkist op bokken staan, èèntje met een klep aan de voorkant zodat je het met leuke dikke vloerkussens ook als bank kunt gebruiken.

Ga morgen maar weer eens aan de gang...

donderdag 13 mei 2010

Afscheid van m'n tafeltje...


Gister kwam er een meisje met haar moeder om een tafeltje te halen dat ik zelf, ik denk al wel 15 jaar gebruikte.

Ooit gekocht op een rommelmarkt heeft ie altijd bij ons in de kamer gestaan, het blad is ooit vervangen omdat het krom getrokken was.

Een paar jaar geleden is ie verhuist naar de kamer van onze dochter waar ie tot voor 2 jaar (toen ze het huis uit ging) dienst heeft gedaan.

Vorig jaar vond ik het tijd voor een nieuw jasje, ik heb em toen in een witte krijtverf gezet en een nieuwe knop aan het laatje.

Omdat ik zelf regelmatig van interieur verander vond ik het na al die jaren tijd dat het tafeltje een nieuwe eigenaar zou krijgen, hij stond min of meer een beetje in de weg.

Met toch wel een beetje pijn in het hart heb ik het aan het meisje meegegeven, ze was er erg blij mee en dat maakte het afscheid van het tafeltje een beetje minder pijnlijk.


Hoe kan het dat je je toch aan bepaalde dingen gaat hechten hè, het was maar een tafeltje maar als je het al zo lang in bezit hebt hoort het gewoon een beetje bij je...