dinsdag 26 oktober 2010

Ruimtegebrek...







Ik heb dus echt de smaak te pakken, het is alweer een tijdje geleden dat er in korte tijd zoveel uit m'n handen gekomen is, er staan inmiddels 3 buikkasten in de kamer + nog de buikkast met vitrine.
Ik begin zo langzamerhand ruimtegebrek te krijgen, alles wat af is wordt tot het verkocht is opgeslagen in het 'ketelhok' de ruimte boven waar de ketel hangt, daar is het droog en staat het niet in de weg.
Soms droom ik wel eens van een mooie winkelruimte waar alles uitgestald kan worden en met mooie accessoires aangekleed maar dat zal wel een droom blijven want waar vind ik die hier en kan dat uit en.....zoveel vragen maar wie weet als TNT me straks niet meer nodig heeft wat de toekomst brengt en zet in m'n droom wel om in iets wat ik eigenlijk al jaren wil, een winkeltje in 2e hands meubeltjes en alles wat daar bij hoort....

dinsdag 19 oktober 2010

Met klep...







Ik heb echt weer zin om weer aan de slag te gaan met het opknappen van kastjes en in het bijzonder de buikkastjes.
Ik heb er laatst één op de kop getikt met 1 lade en een klep, deze exemplaren zie je niet zo vaak dus was behoorlijk in m'n nopjes.
Hij is inmiddels klaar en staat op MP, nu nog een buiikast met een vitrinegedeelte er bovenop, deze is ook zo goed als klaar en er staan nog 2 op de keukentafel, klaar om voor de 2e keer in de lak gezet te worden.
Van één van die 2 waren de greepjes kapot, metaalmoeheid vermoedt ik en ik vind ze toch het mooist met hun originele greepjes, heb een paar jaar gezocht en gevraagd op MP en vorige week vond ik een stel, heb ze meteen gekocht en die liggen nu klaar om erop gezet te worden zodra de kast klaar is...

maandag 4 oktober 2010

Nieuw verzamelitem...







Ik heb weer een verzameltik, de glazen stolp.
Ik heb een keer eentje op MP gekocht van een student in de stad, een mooie hoge oude stolp op zwarte houten voet, voor een prikkie.
Ik zocht daar toen een mariabeeld voor om er onder te zetten, dat is gelukt, ze staat op m'n schouw met een rozenkrans om.
Glazen stolpen zijn er in allerlei soorten en maten, bij de kringloop vond ik vorige week nog een kleine waar ik een klein beeldje, een wijwaterflesje en een mooi plaatje onder heb en bij onze antiekboer een middelmatig model waar ik op de salontafel 2 oude psalmboekjes en een rozenkrans onder heb.
Vanmorgen weer even naar de kringloop en ja hoor, daar stond weer een grote.
Ik weet nog niet waar die komt te staan en misschien gaat ie ook wel naar het winkeltje want op een gegeven ogenblik staat de boel thuis gewoon vol...maar ze zijn zo mooi