maandag 31 januari 2011

Gepimpte plank....




Ik vond een aantal weken geleden bij de kringloop (hoe kan het ook anders) een kapstok, gewoon grenen met houten haken.
En aangezien dat niet mijn ding is kreeg ook deze een likje witte verf, randjes mooi opschuren, mooie nieuwe haken er aan en voila, als nieuw...
Een mooi plekje voor een Madonna, een paar bijbelboekjes, wat kaarsjes en een stolpje met mini-Madonna....

zondag 30 januari 2011

Beetje meer licht...







Gister waren manlief en ik op verjaardagsvisite bij een tante van hem, ze volgt m'n blog op hyves en weet dat ik van mooie oude spullen houdt.
Ze had in haar huiskamer een mooie oude schaarlamp hangen en ik maakte de opmerking dat ik dat soort lampen zo mooi vond en daar haakte ze onmiddelijk op in en zei dat ze er nog één had en dat ik die wel mee mocht nemen.
Ik ben hier zo ontzettend blij mee en ik weet ook al waar ie komt te hangen, boven mijn plekje op de bank zodat ik daar voldoende licht heb om eens lekker een boek of m'n favoriete tijdschrift, de JDL, te lezen....


Dank u tante...

maandag 24 januari 2011

Weer een oudje...







Ik ben zaterdag nog even bij de antiekboerderij in de buurt wezen snuffelen en kwam deze mooie oude poffertpan tegen.
Ik weet niet wat dat is maar deze oude spullen blijven onweerstaanbaar.
Voor een prikkie mocht ik hem meenemen en hij staat inmiddels alweer in m'n kast te pronken die onderwijl al wel redelijk vol aan het worden is.....

dinsdag 18 januari 2011

Fournituren...







Ik zocht iets om onder een stolp te leggen en toen bedacht ik me opeens dat de oma van mijn man vroeger een fourniturenwinkeltje gehad heeft en m'n schoonmoeder daar misschien nog wat spulletjes van op zolder had liggen.
Ben even wezen snuffelen en heb het èèn en ander gevonden, wat klosjes, pakjes naalden, haken en ogen, oud vingerhoedje en een paar oude knopen, net genoeg om eronder kwijt te kunnen.
Ze had ook nog wat kleine zeepjes waar ik ook wel weer raad mee wist...

zondag 16 januari 2011

Ergernis..




Ik heb na lang wikken en wegen en vooral uitstellen toch maar de witte hoezen van m'n stoeltjes grijs geverfd.
Er onstond steeds meer ergernis en dan vooral van de kant van manlief omdat de witte hoezen vaak niet zo lang wit bleven.
De honden lopen er langs, poes ligt er op te slapen, grauwe, ongewassen handjes werden op de leuning gelegd en zo konden ze eigenlijk elke week wel een keer in de was en eraf halen ging wel maar ze er weer omheen doen was vaak een hele klus.
Heb dus de stap maar genomen en ze ondergedompeld in een grijs badje.
Ze hebben nu dezelfde kleur als de stoelen bij de eettafel in de keuken dus het matched wel weer allemaal maar vond dat witte toch ook wel heel erg mooi maar gewoon niks waard als je er ook nog dagelijks op leeft....