maandag 4 oktober 2010

Nieuw verzamelitem...Ik heb weer een verzameltik, de glazen stolp.
Ik heb een keer eentje op MP gekocht van een student in de stad, een mooie hoge oude stolp op zwarte houten voet, voor een prikkie.
Ik zocht daar toen een mariabeeld voor om er onder te zetten, dat is gelukt, ze staat op m'n schouw met een rozenkrans om.
Glazen stolpen zijn er in allerlei soorten en maten, bij de kringloop vond ik vorige week nog een kleine waar ik een klein beeldje, een wijwaterflesje en een mooi plaatje onder heb en bij onze antiekboer een middelmatig model waar ik op de salontafel 2 oude psalmboekjes en een rozenkrans onder heb.
Vanmorgen weer even naar de kringloop en ja hoor, daar stond weer een grote.
Ik weet nog niet waar die komt te staan en misschien gaat ie ook wel naar het winkeltje want op een gegeven ogenblik staat de boel thuis gewoon vol...maar ze zijn zo mooi

7 opmerkingen:

 1. Mooi toch weer die stolpen. Hier in huis duiken ze ook op verschillende plaatsen op, maar niet zulke grote formaten als jij hebt, mooi zeg!

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben er ook dol op. Ik vind ook alleeen maar de kleine stolpen. Wat een mazzel zeg! Heel mooi. Ik heb bij Ikea ook zo'n "taartstolp" gekocht waar nu vanalles onder staat. Mariabeelden heb ik ook in overvloed, daar is je huis nooit te klein voor, haha.
  groetjes, karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wel een mooie verzameling zo enne als je hem kwijt wil, wil hem zo overnemen van je hoor.Groetjes Joan

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jij hebt toch maar steeds mazzel met het vinden van al die mooie dingen. Leuk hoor, ik heb niets meer mariabeelden maar ik moet je zeggen dat ik het zo op je foto wel heel erg mooi vind staan.
  Groetjes
  Tanja

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke site heb je! mooi hoor je lichte interieur. De prachtige houten spiegel is helemaal geweldig. Ik ben zelf van het hout ihihihi en eigenlijk helemaal dus niet van de wit hoewel ik het prachtig vind. Ik ben je gaan volgen hoor!
  fijne avond en als je zin hebt kom dan ook eens bij mij achterom
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat leuk, ik raak helemaal geinspireerd.

  Groetjes,
  Geke

  BeantwoordenVerwijderen