zondag 12 september 2010

Geredde oogst...Mag ik jullie even voorstellen aan mijn beide dames, de labradors, Quinty van bijna 8 en Kaya van 5.
Als wij thuis zijn zijn de dames altijd in de tuin achter, daar staan een aantal nog kleine appelboompjes en een pruimeboom.
Elke zomer zijn de dames op een appeldieët en niet omdat dat moet van ons maar omdat ze dat lekker vinden.
Zodra de appels beginnen te rijpen en daar hebben ze schijnbaar een neus voor, pikken ze de onderste uit de boompjes, als ze er zo niet meer bij kunnen gaan ze op hun achterpoten staan en springen desnoods een eindje omhoog om er toch maar bij te kunnen.
Ik zag vanmorgen dat ook de pruimen in het kleine boompje rijp waren maar die hingen zo hoog dat de dames er niet bij konden.
Toen ze in de gaten kregen dat ik bezig was te plukken weken ze dan ook niet van mijn zij maar het leek me toch niet verstandig ze ze te laten eten want door de appels heeft hun darmstelsel al genoeg op z'n donder gehad, deze oogst is voor dit jaar dus geredt....

3 opmerkingen:

 1. Wat een dotjes en wat een leuke namen voor die ondeugende dametjes. Fijne zondag en alvast een mooie week! Groetjes, Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke honden! Wij beschuldigden onze Poolse herder Custy er altijd van, kaas van eht aanrecht te pikken. Tot zij er een keer niet was en de kaas ook aangegeten was. Bleek Juul, opdondertje van 3,5 kilo en kleiner dan de gemiddelde kat, op het aanrecht te springen!!! Ik heb haar een keer kunnen betrappen maar weet nu dat we niets kunnen laten liggen!!
  De pruimen zien er prachtig uit! Smakelijk...
  groetjes, Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een heerlijke donderstraaltjes, gauw met alle appeltjes er vandoor, pruimen lijkt me inderdaad een iets minder goede optie voor hun buikjes :-)

  Groetjes,
  Colinda

  BeantwoordenVerwijderen